Finalisten AHA-bedenkerswedstrijd bekend!!!

Beste deelnemer van de AHA-bedenkerswedstrijd

De kogel is door de kerk. De jury heeft zich gebogen over alle inzendingen van de AHA-bedenkerswedstrijd. Het was een bijzonder moeilijke opdracht voor de jury om uit zo’n gevarieerd en talentrijk aanbod vijf finalisten te kiezen. De onafhankelijke jury bestaat uit vijf leden die elk professioneel bezig zijn met o.a. ecologie, duurzame energie, voedsel- en waterproblematiek en dus perfect konden oordelen over de inzendingen. De juryleden worden uitgebreid voorgesteld tijdens de finale, alvast de namen: Mw. Riet Van de Velde, Dhr. Rik De Cooman, Dhr. Walter Mastelinck, Dhr. Lieven Callewaert, Dhr. Jean-Jacques Derwael (= juryvoorzitter). Zoals in het wedstrijdreglement aangegeven waren  technische haalbaarheid, creativiteit en de mate waarin de ecologische voetafdruk wordt teruggedrongen de beoordelingscriteria. Bijgevolg vielen enkele inzendingen uit de boot aangezien deze bijvoorbeeld botsten met de natuurwetten. Je kan steeds contact opnemen met de jury voor een persoonlijke feedback via info [at] ahaproject [dot] be.

De jury selecteerde de volgende vijf finalisten (in alfabetische volgorde):

KTA Mobi Gent - klas 3BBMb

Leiepoort Deinze campus Sint-Hendrik - 4 ECO 5

Leiepoort Deinze campus Sint-Hendrik – team leerlingen

Onze-Lieve-Vrouwecollege – Oostende

Sint-Pietersinstituut Gent - 5WEWI8

Van harte gefeliciteerd aan de finalisten! Zoals te lezen in het wedstrijdreglement krijgen de finalisten de kans om hun project in de finale op vrijdag 25 mei 2012 aan het grote publiek voor te stellen! De finalisten ontvangen binnen enkele weken meer praktische informatie over de finale, maar kunnen alvast de paasvakantie benutten om ten volle voor de uitwerking te gaan! Succes!

De jury wenst alvast alle deelnemers te bedanken voor het enthousiasme en de inzet. De inzendingen die het niet haalden zijn zeker waardevol en hoeven geen stille dood te sterven. Hopelijk vinden ze alsnog een uitwerking op jullie school!

De AHA-werkgroep nodigt jullie graag uit op een van de volgende activiteiten. Zo is er binnenkort een interessante lezing van Peter Tom Jones op woensdagavond 18 april 2012 om 19u30. Iedereen is van harte welkom (gratis toegang)! Alle info op http://www.ahaproject.be


Met vriendelijke groeten
 
werkgroep AHA-bedenkerswedstrijd