Leerkrachten aardrijkskunde van Deinze bundelen de krachten! WWF stelt didactisch materiaal voor.

Jawel! Onze poolbasis op school is een feit! De ruimte wordt binnenkort officieel ingehuldigd! Maar er gaan alvast activiteiten door.

Deze week nodigden we WWF uit. WWF beschikt over heel knap didactisch materiaal om jongeren te sensibiliseren, en dit op een toffe, speelse manier!

Het wordt dringend tijd dat we in het westen onze ecologische voetafdruk verkleinen! Deze stelling horen we al lang. Met Voetzoekers Junior – een educatief spel voor leerlingen tot 14 jaar – ontdekken de leerlingen spelenderwijs de geheimen van de ecologische voetafdruk en berekenen ze de voetafdruk van de klas. Via actiekaarten worden haalbare acties voorgesteld om die te verkleinen. Dit alles kwam Stijn Sterckx – medewerker van WWF – dinsdag 22 november voorstellen op onze school in aanwezigheid van 18 leerkrachten wetenschappen van Vrij Technisch Instituut Deinze, Sint-Theresia, Sint-Vincentius en natuurlijk ook Sint-Hendrik. De leerlingen uit de eerste graad van deze vier scholen zullen binnenkort het educatief spel spelen. Een mooi staaltje van samenwerking en dit allemaal in het kader van ons AHA-project. Er werd ook aan de tweede en de derde graad gedacht. Voor hen is er een multidisciplinaire website over klimaatsverandering propvol filmpjes, lessen en info. Ook hierbij kregen we een woordje uitleg. Nu is het tijd voor actie! Laat de voorstellen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen maar komen! Leerlingen zijn zeer creatief, dus dit moet lukken!

Bezoek alvast:

www.wwf.be

www.voetzoekers.be om je Ecologische Voetafdruk te berekenen!

en de splinternieuwe website: www.climatechallenge.be